Städa en lägenhet med städföretag 

Är det alltid mycket enklare att städa en lägenhet än ett stort hus med alberts.service.se? Det finns många åsikter om städning i en lägenhet, och här är även några tips om hur man städar sin lägenhet på allra bästa och mest effektiva sätt. 

Planera alltid städningen 

Vi vet, det är sällan särskilt roligt att städa, vare sig det handlar om små eller stora ytor. Men det är något som måste göras för att inte riskera hälsan i onödan, och då kan man se till att göra det så smidigt och effektivt som det bara är möjligt. 

Först ut är att planera sin städning. Det här är förstås inget krav, men något som är smart att göra. På så vis blir det enklare att hantera städningen. Att till exempel välja en städdag gör att det känns bättre för många än att städa vid behov. Risken är i så fall att man väljer att städa försent, när det blivit väldigt smutsigt, och då blir varje städ mycket tyngre. 

Måste man städa alla rum samtidigt? 

Beroende på hur stor lägenheten, eller om det gäller kontorsstädning stockholm, i fråga är går det också att bara städa delar av den åt gången. Bor man i en liten lägenhet går det annars att städa hela bostaden, men ingen grovstädningen. Här är några exempel på hur man kan välja att gå till väga. 

Ena sättet är att till exempel städa varje onsdag, eller någon annan valfri städdag. Är lägenheten relativt liten, en etta eller tvåa, räcker det med att dammsuga grundläggande på samtliga ytor och sedan städa inne i badrummet och kök eller kokvrå. Skrubba av toaletten, handfatet och spisen då det är ytor i ett hem som alltid tenderar att bli extra smutsiga. 

För de som föredrar att dela upp sin städning går det också bra. Det kan kännas betydligt lättare i en lägenhet, vare sig det är stor eller liten. Välj då en dag där du plockar undan saker, dammsuger och dammar av generellt och en annan dag för städning i badrum och kök. Vilka dagar du väljer är förstås helt upp till dig själv, och det går bra att kombinera de olika städsätten. 

Men glöm inte av att lägga till åtminstone en dag i månaden för grovstäd eller boka städhjälp. Det finns många åsikter om hur ofta man ska grovstäda sin bostad. Men bor man ensam eller få personer i en liten lägenhet kan det räcka med en gång. Bor man en större familj är det värt att fundera på att städa grovt två gånger, eller fler om man vill vara på den säkra sidan.