Flyttfirmor och husdjur

När det är dags att flytta kan det vara klokt att se över lite hur man ska göra med sina husdjur. Om man ska anlita flyttfirmor och man har husdjur är det bra att informera firman om djuren. Det av flera anledningar.

Husdjurspäls och allergier

Om man inte informerar flyttfirman om att det finns eller har funnits djur i bostaden kan allergiker få det lite jobbigt. Många gånger finns det nämligen päls, saliv och annat från husdjuren kvar på möbler eller kartonger. När man kontaktar olika flyttfirmor för att be om offerter kan det vara klokt att nämna sina djur. Då behöver flyttfirman inte skicka allergiker som kan riskera att fara illa av arbetet.

Lösspringande djur

Det kan vara väldigt jobbigt att bära möbler och kartonger. Dessutom behöver man ha dörrarna öppna för att anlita https://flyttfirmaistockholmslän.se. Det finns med andra ord en stor risk att djuren smiter. Det kan vara nog så jobbigt om ett djur smiter ut precis när man måste åka iväg . Att lämna ett lösspringande djur för att åka till sin nya bostad är inte speciellt roligt. Är det en utekatt som är van att vara ute kan det fungera men i annat fall kan djuret vara borta för alltid eller i alla fall för en lång tid framöver. Om man har en hund som är van att vara i trädgården kanske den kan vara ute under flytten så länge man ser till att grinden ut är stängd. Det är dock bra att se till att husdjur, oavsett sort, håller sig ur vägen för flyttfirmans personal och förebyggande kollar upp kostnad för flyttfirmor i solna.

Förbereda djuren inför flytten

Det allra bästa är om man kan stänga in djuren i ett rum eller kanske på en toalett under flyttens gång. På så sätt behöver man inte tänka på att de smiter ut eller på att de skadas eller springer i vägen. Då är det bra att förbereda det rummet redan dagen innan flytten. En matskål, en vattenskål, någon filt och eventuell kattlåda är bra att sätta in där. På så vis kan djuret känna sig tryggt i rummet under den tid flyttfirman bär möbler.

Flyttfirmor och djurtransport

Ska man flytta med djur får man i regel transportera dem i egen bil, genom kollektivtrafik eller genom att promenera med dem till den nya bostaden. Det är ytterst sällan som flyttfirman kan transportera djur. Ibland kan det dock göras undantag för en mindre katt i bur, eller för akvariefiskar förpackade i en låda.