Då är hemstäd ett bra alternativ

Alltfler svenskar väljer att prova hemstäd från Alberts städservice. Med tanke på dagens hektiska scheman och liv i övrigt är det kanske inte så konstigt. Samtidigt kan man undra om hemstäd verkligen är värt pengarna. Att städa är trots allt något vi kan göra själva och det är inte säkert att man har en massa pengar att slösa på något som inte är nödvändigt. Hur vet man då när hemstäd verkligen är värt det?

Så mycket kostar hemstäd
Kostnaden för hemstäd ligger på cirka 200 kr per timme. Det kan vara antingen mer eller mindre beroende på vad som ska ingå i tjänsten samt vilken stad du bor i. Oftast ligger kostnaden mellan 170 och 250 kr i timmen. Kom ihåg att kostnaden kan sjunka när du använder RUT-avdraget. Det kan täcka upp till 50 % av arbetskostnaden.

Priset beror självklart även på hur ofta du vill ha hemstäd. Ett alternativ är att få tjänsten veckovis i cirka 2 timmar, eller cirka 4 timmars städning varannan vecka. Du kan givetvis välja precis vad du själv önskar!

Då är hemstäd guld värt
Hemstäd kan vara ett grymt alternativ för vem som helst. Vem vill inte slippa städa, utan istället lägga sin tid på roligare saker? Sam

Städartiklar

tidigt kan det finnas vissa som kanske har ett lite större behov av andra. Nedan listas ett par exempel då hemstäd verkligen kan vara värt varenda krona.

Du har många bollar i luften
Arbetar du på heltid och har dessutom barn, partner, matlagning, träning, o.s.v. på schemat? Är du extra karriärorienterad och arbetar många timmar extra? Då kan hemstäd av rätt firma göra livet betydligt enklare!

Du har ett stort hem
Vi som bor i villa eller en stor lägenhet vet hur mycket det är att städa. Det spelar ingen roll om man bor ensam eller med partner, det blir mycket att göra oavsett. För att inte lägga flera timmar på städning varje vecka kan det vara värt att anlita en bra städfirma. Har du dessutom en trädgård att ta hand om kan det vara ännu viktigare!

Du är sjukskriven
Man kan vara sjukskriven av både fysiska eller psykiska anledningar. Oavsett varför just du är sjukskriven behöver du antagligen ta hand om dig själv och vila. Då kan det vara skönt att inte tänka på städningen alltför ofta, framförallt om det innebär en ansträngning.

Du har fysiska besvär
Många människor har rörelsehinder eller sjukdomar som gör det svårt att städa. Man kan vara orkeslös eller ha andra besvär som gör det jobbigt. Om du befinner dig i en sådan situation är det självklart att hemstäd kan vara värt vartenda öre.