Apology

Tänk på det här innan du flyttar

Om ni är på väg att flytta till er nya drömboende finns det många saker att se fram emot. Innan ni blickar framåt måste ni dock blicka bakåt en stund och ordna med några saker. Det finns en del uppgifter som måste göras innan ni kan njuta av er nya bostad. Här tar vi upp några av de viktigaste.

Säga upp avtal

Det finns många saker som kan behöva sägas upp innan man flyttar. Har ni garageplats ska den sägas upp i god tid, bor ni i hyreslägenhet har ni i regel minst två, ibland tre månaders uppsägning som måste tar i beaktande.

Inte bara avtal som ska sägas upp

Förutom hyreskontrakt är det många saker, framför allt som berör barnen, som ska avslutas. Förskoleplatsen ska sägas upp, går barnen på återkommande simskola eller är med i en fotbollsklubb behöver ni ofta säga till om ni ska byta till nästa termin. Skriv upp alla saker som måste sägas upp och bocka av allt eftersom.

Välja flyttfirma

Många väljer idag att anlita en flyttfirma för att få hjälp med flytten. Anledningen är helt enkelt att kostnaden för en flyttfirma är inte så hög att det är värt att göra jobbet själv. Om du inte väljer en flyttfirma måste du fortfarande hyra en bil, få tag på vänner som kan hjälpa dig och lägga minst en heldag på flytten.

Fast bredband?

Kom ihåg att alla fasta avtal kopplade till huset eller lägenheten måste sägas upp. Det är både elavtal, bredband och i vissa fall även tv och telefoni. Hemförsäkringen behöver också sägas upp eller omförhandlas till en som passar ditt nya boende. I praktiken brukar det innebär att försäkringen sägs upp och ett nytt avtal påbörjas.

Sälja saker

Om du öppnar en garderob eller ett förråd hemma och tittar längst in. Är det mer än sex månader sen du använde sakerna sist kan det vara dags att göra dig av med dem. Om du är riktigt duktig på att sälja av gamla saker kan du i bästa fall finansiera kostnaden för er flyttfirma på det sättet. Ett tips är att använda köp- och säljgrupper på Facebook.

Inte bara flyttkartonger

Om ni valt att anlita en flyttfirma kommer de inte acceptera att bohaget ser ut hur som helst inför flytten. Att placera saker i flyttkartonger går till viss del men allt skrymmande måste flyttas på annat sätt. En vanlig rekommendation är att tejpa ihop långa föremål i grupper. Har ni exempelvis fem hockeyklubbor och fyra bandyklubbor kan ni tejpa ihop dessa till en enhet.

Montera ner möbler

En soffa kan i bästa fall delas upp i två eller tre mindre enheter men många bokhyllor kan monteras ned i små delar. Det är alltid lättare och tar mindre plats om ni kan montera ner möbler och tejpa ihop dem i små enheter. Skåp och byråer är svåra att montera ner men kom ihåg att tömma dem och tejpa igen luckorna. Om du tar hänsyn till detaljerna kommer flytten bli avsevärt mycket enklare.

Both comments and pings are currently closed.